Voorstelling ‘Creole’

Voorstelling ‘Creole’

20 maart 2024
19:30

Een zoektocht naar de roots van de Surinaamse cultuur. Choreograaf Shailesh Bahoran brengt hiphop en de Surinaamse identiteit samen.

Hoe ontstaan gemeenschapszin, nieuwe gebruiken en energie wanneer verschillende culturen samensmelten? En welke rol speelt de pijnlijke geschiedenis daarin? In de voorstelling weerspiegelen dansers de uiteenlopende achtergronden van de Surinaamse cultuur, op artistiek, etnisch en cultureel gebied. Niet de verhaallijn, maar de energie en emotionele lading van de cast vormen de drijfveren van de choreografie. Het resultaat is een energetische en meeslepende dansvoorstelling.

De Surinaamse cultuur is creools: verschillende culturen (onder andere Creolen, Hindoestanen, Chinezen, Javanen, Inheemsen zoals Kalinya’s en Lokono’s, Joden en Nederlanders) zijn samengesmolten tot één. Een belangrijke motor van de hedendaagse samenleving was de slavernij en contractarbeid.

Ook de hiphopcultuur ontstond uit verschillende etnische en culturele achtergronden, vaak afkomstig uit een gemeenschappelijk zwaar verleden. En ook de hiphopcultuur ontwikkelde zich tot een bijzonder veelzijdige cultuur vol kunstvormen en verbindingskracht.

Kom je deze voorstelling ook bewonderen op 20 maart? De voorstelling vindt plaats in het Musis in Arnhem. De deuren zullen om 19:30 opengaan, en om 20:30 vangen we aan met de voorstelling.

Kijk voor meer informatie en tickets op: https://www.musisenstadstheater.nl/programma/irc-creole/7990

Locatie van activiteit: