Programma 1 juli

Programma 1 juli

1 juli 2024
12.30

12.30: Inloop

Samen reflecteren

Toespraken van o.a. burgemeester Ahmed Marcouch en Barbara Esseboom

Spoken Word

14.00: Gezamenlijk kijken naar de nationale herdenking

Reflectie met burgemeester Ahmed Marcouch

15.00: Prodo Waka van start gaan. Deze wandeltocht, geïnspireerd op de Surinaamse traditie van de ‘Bigi Spikri’, zal kleurrijk en levendig zijn. Door mee te lopen met de Prodo Waka geef je uiting aan het belang van de viering van de afschaffing van de slavernij op 1 juli 1863. De stoet zal worden begeleid door een Brassband die voor swingende muziek zal zorgen. Verzamelen bij Rozet (Waterlooplein). De optocht zal eindigen bij het Musis, waar het Keti Koti Festival zal plaatsvinden.

Aanmelden voor de Prodo Waka: klik hier.

16:30: Vanaf half 5 zal het Keti Koti Festival 2024 losbarsten! Er is genoeg te doen voor iedereen. Zo zijn er verschillende activiteiten, dansoptredens en optredens van een DJ en verschillende bands! Ook aan de kleintjes is gedacht, voor hen is er een speciale Kinderhoek door Sankofa (17.00-19.00).

Binnenkort kun je je aanmelden voor zowel de herdenking als het festival! Via de website van Musis kun je dit binnenkort doen, en je kan hier binnenkort ook het programma vinden! Klik hier voor de website.

Het belooft een dag vol cultuur, herdenking en viering te worden tijdens het Keti Koti Festival in Arnhem. Kom en vier mee op 1 juli 2024!

Locatie van activiteit: