Minilezingen over sporen van het Arnhemse Slavernijverleden in de stad

Minilezingen over sporen van het Arnhemse Slavernijverleden in de stad

8 juni 2024
19.15

Minilezingen sporen van slavernijverleden in Arnhem
Rozet en Erfgoed Gelderland organiseren i.s.m. de Gemeente Arnhem 3 activiteiten in 1 op donderdag 27 juni. Je kunt je los voor de activiteit aanmelden. Het leukst is natuurlijk om alle drie de bijeenkomsten bij te wonen!

DEEL 1
Speuren in het Gelders Archief
naar Arnhems slavernijverleden
Met onderzoekers van het project ‘Sporen van slavernijverleden in Gelderland’ gaan we originele bronnen uit het Gelders Archief bekijken. Wat zegt deze bron? Waar vinden we bijvoorbeeld de naam van Anna van Vossenburg? In anderhalf uur speuren we naar archiefstukken die een licht werpen op het slavernijverleden van Arnhem.

15:00 inloop, programma: 15:15-16:45
Plaats: Gelders Archief, Westervoortsedijk 67-D

Geef je hier op >>


DEEL 2
Maaltijd met een verhaal
Switi On Tour
Tijdens deze verbindende maaltijd geserveerd door Switi on Tour worden verhalen gedeeld over slavernijverleden en krijgen de ingrediënten en dat
wat je eet een verbinding met dit verleden. Alle gerechten zijn met liefde en authenticiteit bereidt. Er is ook ruimte voor onderling gesprek en er is live muziek.

17:30 – 19:00
Plaats: Rozet, Kortestraat 16

Geef je hier op >>


DEEL 3
Minilezingen Sporen van slavernijverleden in Arnhem
Welke sporen van slavernijverleden zijn er in Arnhem te vinden? Dat kunnen personen, gebouwen, plaatsen inde Arnhemse geschiedenis zijn, maar ook persoonlijke verhalen uit het heden. De minilezingen gaan in op verschillende historische verhalen uit de stad. Er is ook ruimte voor gesprek en vragen in het programma.

19:15 inloop 19:30-21:30
Plaats: Rozet, Kortestraat 16

Geef je hier op >>

 

Locatie van activiteit: