Keti Koti in Theater a/d Rijn

Keti Koti in Theater a/d Rijn

22 juni 2024
18.30

In hartje Arnhem vindt op 22 juni een verdiepend programma plaats in Theater a/d Rijn waarin bruggen worden geslagen tussen verleden en heden

Een verzoenings- en dialogtafel brengt bekenden en onbekenden, mensen van verschillende generaties en culturen uit verschillende gemeenschappen bij elkaar om met elkaar in gesprek te gaan over onze gedeelde geschiedenis. Hieronder staat het programma van de avond:

18.30: Inloop met eten

20.00: Vertelvoorstelling TULA

Anton de Bies kruipt in de rol van Tula, die de opstand van de slaafgemaakten op Curaçao leidde. Deze Tula, die vocht voor vrijheid en mensenrechten voert een gesprek met zichzelf (Anton) in het hier en nu. Hij neemt ons mee naar het verleden en laat ons stilstaan bij de doorwerking van de slavernij in het heden. 

21.00: Makandra Tafra

Makandra betekent samen en tarra betekent tafel in het Surinaams. Tijdens de Makandra Tafra vieren we samen, in dialoog met elkaar en vanuit empathie, de vrijheid. Onder begeleiding van Wensley Piqué schijnen we licht op ons eigen handelen en gevoelens in relatie tot het slavernijverleden en op de kracht die we eruit halen. De verzoeningstafel is omgeven door Surinaamse rituelen en wordt ingeleid door Barbara Esseboom van Comité 30 juni-1 juli Arnhem.

Klik voor meer informatie en tickets hier.

Locatie van activiteit: