Herdenking Keti Koti

Herdenking Keti Koti

30 juni 2024
14:30

Op 30 juni herdenken wij onze voorouders en het slavernijverleden.

Kom en sluit aan bij de herdenkingsbijeenkomst op 30 juni, een belangrijk moment om stil te staan bij het slavernijverleden en de impact ervan op onze samenleving. Comité 30 juni -1 juli Arnhem en Gemeente Arnhem nodigt iedereen uit om deel te nemen aan deze herdenking.

Het programma omvat inspirerende toespraken van onder andere burgemeester Ahmed Marcouch en de voorzitter van het Comité 30 juni -1 juli, Barbara Esseboom.

De muzikale begeleiding wordt verzorgd door ‘4 the culture’.

Als afsluiting zullen jongeren van Presikhaaf University symbolisch bloemen uitdelen aan alle aanwezigen, als teken van respect en verbondenheid.

De officiële herdenking begint om 15.00 uur en duurt tot 16:00 uur.
Vanaf 14:30 bent u welkom voor de inloop.

De Memre Waka, Marcha di Memoria is een herdenkingstocht van afstammelingen van de tot slaaf gemaakten. Om onze voorouders te gedenken stellen we het op prijs als men in (traditionele) rouwkleding kan aansluiten in deze Waka, Marcha, loop, voorafgaand aan de herdenking. De tocht vertrekt om 14.00 uur bij Sonsbeekpark, ingang Paviljoen, Zijpendaalseweg 24A, richting Sonsbeek Paviljoen, begeleid door traditionele rouwmuziek.

De herdenking is rolstoeltoegankelijk. Voor extra ondersteuning, zoals een doventolk of andere specifieke voorzieningen, stuur dan een e-mail naar ketikoti2024@arnhem.nl

Locatie van activiteit: