Online open dag over de Africana Development Cursus

Online open dag over de Africana Development Cursus

30 januari 2024
18:00-19:30

Geïnteresseerden in de Africana Development Studies cursus die vanaf maart van start gaan, zijn uitgenodigd voor een online Open Dag op 30 januari 2024. Verschillende vertegenwoordigers zullen beschikbaar zijn om vragen te beantwoorden.

De online certificaatcursus Africana Development Studies gaat op 17 maart 2024 van start. De tweejarige cursus is het vervolg op de “AfroSurinaamse Ontwikkelingsstudies die werd ontwikkeld door de faculteit der Humaniora van de AdeKUS na het werkbezoek van de Ashanti koning Otumfu Osei Tutu II aan Suriname in 2019. Tijdens dit bezoek werden afspraken gemaakt voor verdieping van de relaties tussen de universiteiten van Ghana en Suriname.

In 2023 kwam daarop een uniek contract tot stand met Het Broos Instituut, een stichting die zich inzet om meer Afrocentrische perspectieven te introduceren in het Europese onderwijsbestel. De stichting is academische leergangen aan het ontwikkelen over de inzichten van mensen van Afrikaanse afkomst en die voornamelijk zullen worden verzorgd door academici van Afrikaanse afkomst. “Mensen van Afrikaanse afkomst zijn niet in charge van de discourse over mensen van Afrikaanse afkomst. Daar brengen wij verandering in,” zegt de stichting.

De cursus zal simultaan aan Nederlandse en Surinaamse studenten verzorgd worden. De lesdagen zijn gesteld op de dinsdag en vrijdag vanaf 18u Nederlandse tijd, wat het mogelijk maakt dat groepen uit beide landen met elkaar inzichten kunnen uitwisselen tijdens de lessen.

De inschrijving vindt voor mensen in Nederland plaats via de website van het Broos Instituut en voor gegadigden in Suriname is de aanmelding via de website van de AdeKUS.

Locatie van activiteit: