Indifferent jongerendag Take Over Provinciehuis Arnhem

Indifferent jongerendag Take Over Provinciehuis Arnhem

16 juni 2023

Vier met ons 150 jaar vrijheid!

Op 16 juni 2023 organiseert InDifferent een bijzondere educatieve dag in het provinciehuis in Arnhem, speciaal voor middelbare scholieren uit heel Gelderland. De aanleiding voor dit evenement is het recentelijk onthulde kunstwerk ‘Into the deep loving darkness’ van Patricia Kaersenhout, dat een centrale rol zal spelen bij de aanvang van de dag. Dit kunstwerk dient als vertrekpunt voor de scholieren om meer te weten te komen over ons slavernijverleden en de betekenis van vrijheid. We willen samen met hen onderzoeken hoe identiteit wordt gevormd door voorgaande generaties en hoe we anderen gelijkwaardig kunnen behandelen.

Om de diepgang van de inhoud te kunnen ervaren en de verbinding met zichzelf te kunnen leggen, hebben de jongeren voorafgaand aan het evenement al een educatieve lesbrief ontvangen. Hierdoor hebben ze al een theoretisch kader ontwikkeld dat hen zal helpen om tijdens de dag zelf dieper op de materie in te gaan.

Tijdens de dag kunnen de scholieren deelnemen aan diverse workshops op verschillende gebieden, geïnspireerd door het werk van Patricia Kaersenhout:

Fashion door Mirte Engelhard
Film door Focus Filmtheater
Kunst door Collectief Koppig
Kunsttour door Moigimy Ajeki en Gabrielle de Nijs Bik
Muziek door La Fam
Theater door Nelgina Khensani van Leeuwen

Dit evenement is slechts het begin. Vanaf september 2024 zal InDifferent online educatief materiaal lanceren dat alle scholen in Gelderland kunnen gebruiken. Dit materiaal zal zich richten op de thema’s van ‘150 jaar vrijheid!?’ en zal een waardevolle aanvulling zijn op het onderwijs.Dit project is een initiatief van Provincie Gelderland en ontwikkeld in samenwerking met Cultuur Oost, Erfgoed Gelderland en Stichting InDifferent. Samen streven we naar een inclusieve en gelijkwaardige maatschappij, waarin we elkaar respecteren en begrijpen.

We kijken ernaar uit om samen met de scholieren een inspirerende en leerzame dag te beleven, waarbij we hun bewustzijn vergroten over ons slavernijverleden en het belang van vrijheid in onze samenleving.

Locatie van activiteit: